Les nostres vinyes

Les nostres finques estan al terme municipal de Gandesa. En total treballem 30 hectàrees, 17 de les quals, plantades en vas i la resta emparrades, on hi tenim plantades varietats autòctones i ben adaptades com la Garnatxa blanca i Negra, i la Carinyena; i altres de foranes com la Sauvignon blanc, el Viognier, el Cabernet Sauvignon i el Syrah. El sòl de les finques és divers, però hi predomina l’argilós/calcari i pobre en matèria orgànica tan característic de la Terra Alta.

Voravall

A Voravall hi tenim la varietat Viognier, importada de fora i conduïda en emparrat per tal de donar nous matisos als nostres vins blancs.

Corral d'en Claret

En aquesta finca hi teníem Cabernet Sauvignon, però fa poc temps, hem apostat pel empeltar-la i plantar-hi Garnatxa Blanca.

El Grau

El Grau és una finca majestuosa i fèrtil que dóna nom a la col·lecció (marca) dels nostres vins. D’aquesta finca n’obtenim principalment el Syrah, monovarietal utilitzada tant en jove com envellit que ha esdevingut el nostre vi més reconegut arreu.

Les Guardioles

Aquesta és una de les vinyes de Samsó més velles de la comarca. Amb vistes esplèndides a Puig Cavaller, recollim i utilitzem el Samsó per mesclar-lo amb altres varietats i obtenir, així, uns vins amb molta estructura, color i capacitat d’envelliment.

Els Perdigons

Als Perdigons, des d’on podem gaudir d’una bonica panoràmica de Gandesa, hi tenim plantada part de la Garnatxa negra que utilitzem per elaborar els nostres vins negres joves; i també per fer els cupatges, que envellirem i dels quals n’obtindrem els vins de criança.

La Sendrosa

En aquesta finca, orientada als Ports i dels quals hi rep certa influència, hi veremem la Garnatxa blanca, varietat autòctona que ens permet elaborar la “la Garnatxa blanca 100 x100”. Val a dir que tant la jove com la fermentada en bota, és una de les grans apostes de la Denominació d’Origen de la Terra Alta.

El nostre dia a dia
- Aquí els i deixo un vídeo amb totes les imatges de la verema 2013, ha estat una verema amb molta qualitat...
- Com cada any per aquesta època estem en la feina de l’esbrotar ( poda en verd), sol dura dos mesos.
- Avui, Diada de Sant Jordi, una diada tan especial per als catalans i catalanes.
- Tot començant la primavera, als ceps del Celler Josep Vicens ja comencen a sortir els primers brots.
- Des del passat mes de Setembre, els vins del Celler Josep Vicens també es poden trobar a la carta de l'Hotel Restaurant Piqué de Gandesa.