La casa celler dels Vicens

El Celler ha vist grans canvis amb el pas d’una generació a l’altra. En els seus orígens, que es remunten a principis del segle XIX, a casa venien el vi a granel entre els clients de tota la vida. Ara la nostra principal bandera és el vi embotellat.

Fent nostra la marca Vinyes del Grau, que agafa el nom d'una de les finques més antigues de la família, hem apostat per la innovació, tot ampliant les instal·lacions i cuidant al detall el procés d’elaboració de tots els vins de la casa.

La nostra història

Obrint el segle XIX, Josep Vallespí i Paula Vilafranca ja treballaven les terres familiars i elaboraven els seus propis vins...

Ara, el besnét Josep Vicens Vallespí i rebesnét Josep Vicens Pellisa, han introduït noves tècniques i noves varietats, sent els pioners a la Terra Alta d’apostar pel Syrah.

Veure cronologia
La gamma de vins

La marca que identifica els vins del Celler pren el nom d’una de les finques més antigues i emblemàtiques de la família, el Grau.

A les gammes de blanc, negre i rosat; i de Syrah jove i criança, hi hem sumat Lo Natural de Vicens, i Mon Iaio Sisco Blanc i Negre, dos monovarietals que reten homenatge a la tercera generació de la família.
El procés d’elaboració

La producció dels vins passa per diferents fases: des de la verema fins al processament del raïm, l’elaboració i la criança.

Al Celler seleccionem els raïms de forma manual, n’obtenim el most de forma delicada i els donem un tractament acurat per donar els matisos i caràcters propis de cada varietat.

Més informació

Les dues generacions de Vicens són el dia a dia del treball del celler.

1890: Josep Vallespí Ferrer i Paula Villafranca Vidal es dedicaven a la pagesia, cultivaven les terres i van elaborar els primers vins de la família. Tenien la seua bodega al carrer Carnisseries de Gandesa.

1930: El fill, Josep Vallespí Villafranca –casat amb Carme Alcoverro Saún, ja s’instal·laria a l'Avinguda Aragó número 20 de Gandesa (seu de l’actual Celler). Aquesta casa era llavors propietat de l’antic notari de Gandesa Sr. Mora.

1960: Cinta Vallespí i Alcoverro, filla del Josep i la Carme, es va casar amb Francisco Vicens Pallarés i tots dos van seguir la tradició de la família portant les terres i elaborant els seus propis vins. Llavors, la seua especialitat era els vins a granel.

Actualitat: Josep Vicens Vallespí fa de pagès des dels 18 anys. Ha introduït noves tècniques i noves varietats, sent el pioner a la Terra Alta d’apostar pel Syrah. Casat amb Tere Pellisa Cuella i amb dos fills –Josep i Pau Vicens Pellisa, que també treballen al Celler, la família Vicens-Pellisa porta ara aquest petit negoci de vins amb l’orgull de seguir la tradició de molts anys i la il·lusió de fer del seu vi embotellat un dels millors de la comarca.

Josep Vicens pare, Josep Vicens fill i l'enòleg caten el vi.

Verema: Durant la verema, seleccionem el raïm de forma manual. Traslladem la collita al Celler i n’obtenim el most per començar el procés d’elaboració del vi. L’obtenció del most es fa de forma molt delicada donat que disposem de les eines necessàries per tractar suaument cada gra i obtenir de cada varietat la seva màxima expressió.

Elaboració: Les nostres tines tenen dimensions d’entre 1.000 i 10.000 litres i estan preparades per al tractament de cada varietat. Ens agrada mimar el procés i donar un tracte personalitzat que ens permeti obtenir el vi amb les òptimes condicions.

Criança: En la zona d’envelliment, hi tenim una vintena de botes de roure francès i americà que utilitzem per fer el tractament dels nostres vins i donar-los els matisos i caràcter propis de cada varietat.